Центр политической информации «ДАТА»




2004. ЗБІТНЄВ Юрій Іванович. Передвиборна програма.

Опубліковано: газета "Голос України", 14 вересня 2004 р.

 

ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА
кандидата на пост Президента України
від Всеукраїнської партії “Нова Сила”
Збітнєва Юрія Івановича
 
 
ПРОГРАМА ДЛЯ ТИХ ХТО ДУМАЄ
за своє майбутнє, майбутнє своїх дітей, нації і держави
Ю. ЗБІТНЄВ
 
УКРАЇНА
 
ЛЮДИНА
 
СІМ’Я
 
НАЦІЯ
 
ДЕРЖАВА
 
 
 
2004-2015


Шановні громадяни України!
Дорогі друзі!
   Виношу на ваш розгляд програму, яка має кардинально змінити ситуацію в країні, подолати бідність, забезпечити швидкий та ефективний розвиток економіки, консолідувати націю, дати віру в щасливе майбутнє наших дітей, віру в могутність нашої держави. Програма розрахована на 10 років і може бути виконана за умови консолідації всіх здорових сил суспільства. Ті хто обіцяє за один рік досягти покращення становища людей свідомо нас обманює і понад усе ставить лише свої, а не народні інтереси. Для нас особисто 10 років – забагато, для держави – мало, але за ці роки наша програма закладе стратегічні основи розвитку України на найближчі 50 років.
 
Прийшов час діяти!
 
     Хто б не став сьогодні до керівництва держави, його чекає величезна кількість проблем, які треба вирішувати негайно. Я готовий до цього, і моя команда за останні роки напрацювала необхідні програмні документи. Але вирішити їх я зможу тільки спільно з вами. У короткому документі я викладу лише основні й принципові напрямки розвитку держави, а більш детальніше розповім на зустрічах і реалізую в конкретних діях після перемоги.

     Вірю, що ваша воля на виборах і наша спільна дія після виборів дозволить реалізувати мою програму!

 

     Що нас об'єднує -НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ
     Людина не може жити без ідеї, перспективи і реалізації свого призначення в житті. Ми маємо знати, чого хочемо, заради чого живемо, хто наші предки і як буде жити молоде покоління завтра.
     На ці питання здатна відповісти ідеологія українського солідаризму, яку прийняла й розвиває в Україні партія "Нова Сила".
     Для мене:

Українська національна ідея – це мій дім, де панує добробут, здоров'я, дитячий сміх і любов.

 

     Я хочу, щоб кожен громадянин діяв саме за цим принципом. Всі ми живемо в Україні і ми всі різні, але досягти власного добробуту й розквіту держави зможемо лише тоді, коли населення перетвориться в народ, в єдину солідаризовану націю.
     В моєму розумінні нація не є раса, етнічна група чи народність. Нація є спільнота людей які впродовж історичного часу об’єднані однією ідеєю, якою є воля до співжиття і процвітання в рамках єдиної держави. Тільки держава здатна створити націю і тим самим дати можливість ефективно розвиватись народу, який незалежно від віросповідання, етнічного походження чи расової приналежності усвідомлює свою духовну єдність.
     Що нам необхідно
ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ
     За прогнозами ООН населення України до 2050 р зменшиться до 15 млн.чоловік. Тому основне та архіважливе завдання в найближчі роки створити в Україні культ сім’ї та сімейних цінностей. Створити всі умови, щоб кожна сім'я мала щонайменше трьох дітей.
     Нація яка не відтворює саму себе не має майбутнього. Провести корінну реформу охорони здоров’я; яка в першу чергу повинна забезпечити гідне материнство, щасливе дитинство, здорове молоде покоління.
     Духовне здоров'я насамперед має базуватись на моральних принципах.
     Церква, релігійні організації і держава повинні об’єднати свої зусилля в утвердженні морального і здорового способу життя.
     Вважаю, що Україна повинна мати свою Помісну православну Церкву.
     Внести зміни до Конституції про скасування відокремлення церкви від держави.
     Ми підтримуємо розвиток традиційних конфесій.
     Духовне здоров’я нації неможливе без розвитку культури та збереження історичного надбання. Нова епоха вимагає повної культури, яка базується на духовних та історичних цінностях, і повинна сприяти всебічному моральному та інтелектуальному розвитку особистості. Напевно це є те, що нині відрізняє нас від Західної цивілізації. І своїм прикладом ми повинні показати Європі шлях духовного відродження.
ПОРЯДОК У ВЛАДІ – ПОРЯДОК В ДЕРЖАВІ
     Ми повинні змінити систему влади й управління для чого вкрай необхідно провести:
     - адміністративне - територіальну реформу, докорінно змінивши виконавчу і судову гілки влади; насамперед, необхідно змінити статус Державної податкової адміністрації та Митної служби, ввівши їх окремими підрозділами у структуру Міністерства фінансів України;
     - прокуратура має стати структурним підрозділом Міністерства Юстиції;
     - органи МВС реструктуризувати в регіональні (крайові) міліцейські структури;
     - оперативно слідчі дії має виконувати загальнодержавний орган – Національне бюро розслідувань;
     - область, як адміністративно-територіальна одиниця, що не відповідає сьогоднішнім реаліям ліквідовується і утворюється дев'ять соціально-економічних регіонів (країв). У рамках краю можуть утворюватись національно-культурні автономії (наприклад, Кримськотатарська культурна автономія). Замість районів утворити близько ста округів зосереджених біля великих міст.
     Відповідно вирішуватимуться проблемні питання розвитку місцевого самоврядування. Необхідно ліквідувати двовладдя рад і держадміністрацій. Значну увагу маємо зосередити на розвиток малих міст та створення соціополісів. І тим самим зняти питання дотацій регіонів з держбюджету.
     Населення має реально управляти державою, що сприятиме формуванню громадянського суспільства.
     Персональна відповідальність державних службовців на всіх рівнях державної влади повинно бути закріплено законом.
ПРАЦЯ І КАПІТАЛ
     У порівнянні із світовим капіталом в Україні відбувається боротьба дрібного бізнесу з дуже дрібним. Припинити вакханалію розкрадання державних багатств, які є єдиною умовою побудови міцної національної економіки, де держава буде контролювати стратегічні бюджетоутворюючі галузі, сприяти розвитку малого та середнього бізнесу.
     В умовах глобалізації світових ринків, ми повинні провадити жорстку протекціоністську політику національного товаровиробника як в середині країни так і за її межами.
     Переорієнтувати індустріальний шлях розвитку країни на інноваційний, з пріоритетним використанням високих технологій та інтелектуального потенціалу нації. На це необхідно зорієнтувати всю систему середньої та вищої школи, фундаментальну й прикладну науку. Інакше ми залишимось сировинним придатком більш розвинених країн.
     Особливу увагу необхідно звернути на збереження та раціональне використання природних родовищ, земельних і водних ресурсів – як основу безпечного існування нації в найближчі десятиліття.
     З метою зміцнення гривні, та у зв'язку девальвацією долара, внаслідок кризи світового фінансового господарства, виробити адекватні захисні механізми, де першим завданням має бути переформатування резервів Національного банку та негайне виведення гривні із зони залежності від американського долара. В перспективі гривня має стати валютою в міждержавних розрахунках з країнами ЄЕП.
     Першочергові дії повинні бути спрямовані на введення мораторію на втручання в податкове законодавство з попереднім різким скороченням числа та розмірів податків і зборів, на спрощення методики їх нарахування.
     Єдиний соціальний податок не повинен перевищувати 18%.
     Повернення капіталів в Україну здійснити через механізм податкової амністії та звільнення від податкових платежів іноземні інвестиції такого виду, за умови, що вони будуть спрямовані на створення нових робочих місць, збільшення ВВП.
     Ліквідувати всі види пільг для олігархічних структур.
     Реприватизувати стратегічні підприємства у випадку невиконання ними інвестиційних зобов'язань.
     Сприяти відкритості ринку фінансових послуг і цінних паперів як для закордонних інвесторів так і громадян України.
     Розвивати медичне, пенсійне страхування, страхування життя.
     Всі ці заходи мають привести до подолання бідності в суспільстві, до соціальної захищеності пенсіонерів та інвалідів, сприяти зростанню добробуту населення.
БЕЗПЕКА ГРОМАДЯНИНА
     Злочинність народжується й процвітає на грунті бездарно організованої економіки і коли це стасться мова іде про зброю.
     Ми за право українців на володіння короткоствольною вогнепальною зброєю.
     Вважаємо за потрібне – поновити покарання смертною карою за особливо важкі злочини проти людини й держави; розповсюдження наркотиків та випадків корупції в особливо великих розмірах.
     Українська військова доктрина не відповідає вимогам часу, носить неконструктивний і непрофесійний характер, а тому вимагає фундаментального доопрацювання з метою створення мобільної, добре озброєної і професійної армії здатної не тільки захистити, але й нанести удар по імовірному супротивнику.
     Дотримуючись конституційних норм провести у 2005 році Всеукраїнський референдум з питань відновлення ядерного статусу держави та вступу України до НАТО.
     Вивести український військовий контингент з Іраку.
     У найближчі 3 роки ми маємо вирішити зі своїми сусідами проблеми, що стосуються наших спільних з ними кордонів шляхом делімітації та демаркації.
     Унеможливити нелегальну міграцію.
     Ліквідувати ідентифікаційний код.
КИЇВ – ДУХОВНИЙ І ПОЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР
 СЛОВ'ЯНСЬКОГО СВІТУ
     На зміну багатовекторності в зовнішній політиці повинна прийти розуміння історичної місії України в розвитку сучасної цивілізації.
     Ми, Країна, що знаходиться в центрі Європи.
     Ми, Країна, яка є історичним, політичним і духовним центром слов'янського світу.
     Ми, Країна, що знаходиться на лінії протистояння Західної і Східної цивілізацій, Християнського і Ісламського світів.
     Ми, єдиний народ, який ніколи не воював, але завжди піддавався агресії.
     Ми завжди знаходили порозуміння зі східними народами та дарували свої культурні й інтелектуальні надбання Заходу.
     Нам Богом і долею завіщена роль МИРОТВОРЦЯ - в цьому і є суть нашої зовнішньої політики.
     Ми повинні провадити амбіційну та незалежну дипломатичну політику, спрямовану на зміцнення авторитету держави.
     Посилити кадровий склад і роль дипломатичних служб у виробленні стратегічних зовнішньополітичних та зовнішньоекономічних векторів України.

     І безумовно взяти під особливий контроль рух трудових ресурсів та їх захист, адже за кордоном сьогодні знаходиться близько 5 мли. працездатного населення України.

 

     Дорогі друзі!
     Це скорочений виклад того, що необхідно зробити.
     Я не прагну сподобатись, бо я впевнений і знаю, що це єдиний шлях в майбутнє мого народу і моєї держави. Це буде нова і сильна держава, відроджена нація, яка поверне собі славу Київської Русі, славу гетьманату часів Богдана Хмельницького, буде жити під знаком національної ідеології – солідаризму, здатного консолідувати українську політичну націю, вивести її у коло передових держав світу.

МИ ЄДИНІ В СВОЇХ БАЖАННЯХ І МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

 

НОВА СИЛА – НОВА ДЕРЖАВА – НОВА НАЦІЯ!

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net