Центр политической информации «ДАТА»




Партія Соціального Захисту. Передвиборна проограма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 4 березня 2006.  

 

ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА
Партії Соціального Захисту
 
1.    Політика для народу, а не народ для політики.
Партія Соціального Захисту в своїй діяльності виходить з того принципу, що будь-яке політичне рішення має вести до поліпшення якості життя людей. Громадяни України чекають, нарешті, реальних змін на краще у повсякденних справах. Тому наше першочергове завдання - займатися нагальними проблемами простих людей. Ми знаємо, як це зробити - в нашій партії багато професіоналів, які на практиці давно і успішно займаються соціальною роботою з людьми. Ми не даємо обіцянок - ми вже робимо.
2.    Справжня демократія - самоврядування.
Партія Соціального Захисту виступає за те, щоб громадяни дістали реальну можливість впливати на ситуацію в своєму домі, в своєму районі, в своєму місті. Розвиток системи самоврядування, можливість контролювати роботу чиновників на місцях через обраних представників - ось, що, на наше переконання має бути істинною метою демократичних реформ в Україні. У своїй законотворчій діяльності ми формуватимемо і вибудовуватимемо систему влади на місцях як єдиний спосіб впливу громадян на політику держави.
3.    Порядок у домі - порядок у місті - порядок у країні.
Україна - наш дім, і порядок у цьому домі залежить від того, чи буде порядок в кожній окремій оселі, в кожній окремій сім'ї. Ми вважаємо, що правильна політика - це не мітинги і демонстрації, а поліпшення умов життя кожної окремої людини. Партія Соціального Захисту вибудовуватиме свою діяльність у владі, виходячи з потреб і проблем простих громадян, а не з інтересів політичних кланів або промислових груп. Ми вважаємо, що політичні рішення мають бути, у першу чергу, підлеглі цілям захисту соціальних прав кожного українця.
4.    За відкриту владу.
«Ми захистили владу, а хто захистить мене?» - таке запитання все частіше задає собі кожен громадянин країни. Хто відповідає перед виборцями за дії влади? До кого може звернутися громадянин по допомогу у вирішенні соціальних проблем? Як можна вплинути на дії місцевих чиновників? Виборець повинен знати людей, яких він обирає. Так, ми голосуємо за партії, але працювати на місцях, вирішувати міські і районні проблеми будуть не партії і блоки, а конкретні люди, обрані нами. Наша партія - за те, щоб виборець знав тих, кого вибирає.
5.    За відповідальність влади перед виборцями.
Діяльність влади, як і будь-яка інша робота, повинна виявлятися у
конкретному результаті. Якщо красиві слова і гасла не наповнені реальними справами щодо поліпшення рівня життя простих громадян отже, влада працює неефективно або не працює зовсім. Ми самі обираємо владу, а значить, впливаємо на те, що в результаті кожний з нас одержить
від роботи цієї влади. Ми маємо право спитати з людей, яким доручили керувати районом, містом, країною.
6.      Вирішення житлової проблеми - основа соціального благополуччя суспільства.
Доступне бюджетне житло вже сьогодні - це реально. Нашою партією розроблена програма щодо забезпечення гостро нужденних громадян державним соціальним житлом. Ця програма, зокрема, дозволить розпочати переселення громадян із застарілих будинків у нове муніципальне житло і забезпечить окремими квартирами молоді сім'ї, ветеранів війни і праці, інвалідів, пенсіонерів та інші соціально незахищені верстви населення.
7.  Турбота про пенсіонерів повинна стати окремою статтею в політиці держави.
Найбільш незахищені в соціальному плані люди сьогодні фактично полишені владою доживати свій вік, а вони можуть і повинні жити гідно. Партія Соціального Захисту виступає за створення групи соціальних продуктів, доступна ціна і якість яких мають бути гарантовані владою. У нашій програмі - створення мережі соціальних магазинів для малозабезпечених верств населення.
Наша партія виступає за підвищення розміру пенсій до прожиткового мінімуму.
8.  Молоде покоління вже сьогодні повинне відчувати себе впевнено в своїй країні.
Ми будуємо нову державу із загальноєвропейськими цінностями і культурою, але не повинні забувати про тих, кому належить жити в цій новій державі - про наших дітей і молодь. Партія Соціального Захисту виступає за створення фонду майбутніх поколінь, який повинен формуватися за рахунок відрахувань з прибутків, одержуваних державою від сировинної і тютюново-алкогольної промисловості, а також від діяльності іноземних підприємств на території України. Без вирішення проблем освіти, гідної роботи, житла для молодих сімей в України немає майбутнього.
9. Одержання соціальної допомоги слід зробити простим і доступним і організувати за принципом «єдиного вікна».
На сьогоднішній день дуже важко, а для багатьох практично неможливо, отримати навіть ту соціальну допомогу, яка гарантована законом. Заплутане законодавство і чиновники різних рівнів стали непереборною бюрократичною перешкодою для людей, потребуючих допомоги держави. Одним з головних завдань Партії Соціального Захисту є спрощення процедури одержання пільг і контроль над діяльністю чиновників на місцях.
10. Здорова сім'я - основа держави.
Не може бути міцної країни без здорових родинних цінностей Тяжкі комунально-побутові проблеми, алкоголізм і насильство в сім’ї, молодіжна наркоманія, проституція - все це не просто руйнує сім'ю, а загрожує самій безпеці держави. Підвищення культури побуту, організація системи родинного відпочинку, активне залучення жінок в соціальне життя і в діяльність місцевого самоврядування - ось, що ми зробимо одним з пріоритетів діяльності влади.
11. Армія - це частина нашого суспільства, і вона також потребує соціального захисту і допомоги.
Ми впевнені, що військовослужбовці, звільнені у запас, можуть і повинні застосувати свої знання і досвід на благо суспільства. Проблеми військових пенсіонерів необхідно вирішувати комплексно, на всіх рівнях влади, починаючи з ухвалення спеціальної державної програми щодо надання житла військовослужбовцям і закінчуючи створенням військових союзів (організацій) в містах і районах, які допоможуть звільненим у запас офіцерам знайти гідну їх кваліфікації роботу і адаптуватися до цивільного життя.
Наша партія виступає за підвищення авторитету армії через створення військово-спортивних організацій, що готуватимуть молодих людей до служби в Збройних Силах.
12.  Природні багатства - загальнонаціональне надбання України. Бездумна експлуатація сировинної галузі на потребу миттєвому надприбутку завдає невиправної шкоди екології країни, відбирає джерело економічного процвітання у майбутніх поколінь. Наша партія - за запровадження високих технологій в сировинні галузі промисловості. Експлуатація і розробка надр і природних родовищ повинна здійснюватися на принципах соціальної справедливості, відповідно до екологічних норм і турботою про майбутні покоління країни.

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net