Центр политической информации «ДАТА»




Партія національно-економічного розвитку України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 21 лютого 2006.  

 

Передвиборна програма
Партії національно-економічного розвитку України (ПНЕРУ)
  
     Партія національно-економічного розвитку України (ПНЕРУ), відчуваючи політичну відповідальність за майбутнє України, пропонує обґрунтовану програму розвитку українського суспільства шляхом удосконалення політичної системи, відродження вітчизняного виробництва, створення розвинутої соціальної сфери та забезпечення обороноздатності країни.
     Особливістю програмних положень Партії національно-економічного розвитку України є її спрямування на розвиток держави власними силами.
     Складові стратегії Партії включають ідеологічні мотивації власного шляху розвитку на основі прискорення науково-технічного прогресу в усіх сферах виробництва, створення високих умов життя населення як передумови подолання демографічної кризи та запровадження такої фінансово-кредитної політики, яка б забезпечувала повну мобілізацію фінансових ресурсів та їх використання для відтворення економічного потенціалу України.
     Перш за все, треба удосконалити політичну систему України, яка ще не має свого власного українського обличчя. Надзвичайно вагому роль відіграє ідеологія політичних партій. Вона визначає цінності, які близькі людям, та ґрунтується на науковій основі. Найбільш повно виражає людські прагнення Партія національно-економічного розвитку України, її ідеологія має стати ідеологією всього українського народу. Ось чому ПНЕРУ не сприймає пропозиції, які часто-густо звучать в ефірі щодо федералізації України. Вони не ведуть до зміцнення політичної системи та держави в цілому, а навпаки сприяють сепаратистським настроям окремих політичних угрупувань. Ми бачимо Україну єдиною, сильною і неподільною.
     Пропорційна виборча система теж не сприяє якості політичного управління державою. Вона, по суті, ліквідує пряме виборче право, чим порушує Конституцію України. За оцінкою ПНЕРУ, виборці повинні вибирати не царів, цариць чи бояр, а ідеологію і її носіїв, які виступають за національні інтереси держави, за розвиток вітчизняного виробництва власними силами, за соціальні та інші перетворення. Політичну систему повинні формувати люди, які не обтяжені власними заводами, фабриками та величезними капіталами в закордонних банках.
     Будь-яка політична система не може об’єктивно слугувати інтересам держави, якщо її управлінці будуть "недоторканними". ПНЕРУ вважає, що за Конституцією України всі громадяни повинні бути рівними і не можуть бути "недоторканними", інакше крадіжки та хабарництво ми не викорінимо.
     Запропонована адміністративна реформа спрямована теж на зміну політичної системи, але з тією поспішністю, з якою вона проводиться, та в умовах економічної розрухи, таке реформування може посилити кризу в державі.
     Серйозним недоліком діючої політичної системи є невизначеність у тому, яке суспільство ми будуємо, а залежно від цього в необхідному напрямку не розвивається правова база. Часто-густо говорять про ринкові перетворення, які характерні розвинутому капіталізму, але у нас про це мовчать. Насправді в Україні процвітає "дикий капіталізм", який за безцінь відібрав у робітників і селян майже все майно.
     Рівень державного управління не ефективний, тому економіка не розвивається, а соціальна сфера прийшла в занепад.
     Україна увійшла в свою незалежність, маючи високий технічний рівень виробництва. Проте відсутність власної стратегії розвитку призвела до серйозних економічних наслідків через "лібералізацію" цін, так звану приватизацію, "бартеризацію" економіки.
     Останнім часом урядові дії не забезпечили реалізацію продукції аграрного сектору за рівнем цін, які б компенсували виробничі витрати. Маніпуляції з цінами на пальне та продукти споживання призвели до зниження життєвого рівня населення навіть при проведених державою додаткових витратах на соціальну сферу.
     Як цінова, так і експортно-імпортна політика не захищає національного товаровиробника, а навпаки імпорт споживчих товарів збільшився, що підриває основи національного виробництва.
     Національне товарне виробництво не має інноваційно-інвестиційного напрямку розвитку, тому Україна переважно торгує не високотехнічною, а сировинною продукцією, чим заганяє себе в глухий кут, особливо в умовах зростання цін на нафту, газ та інші ресурси. При вступі в СОТ українські товаровиробники можуть не витримати конкуренції. Ось чому ПНЕРУ вважає, що слід змінити характер ринкових перетворень в Україні.
     Опора на власні сили забезпечить формування та реалізацію ефективної єдиної державної промислової та підприємницької політики, спрямованої на розвиток вітчизняного товаровиробника, захист національного інвестора, забезпечення розширеного інноваційного відтворення власного виробництва, чітке визначення пріоритетних галузей економіки та сприяння інвестуванню коштів через провідні українські банки у розвиток виробництва, забезпечення безумовного пріоритету національних виробників та інвесторів.
     За оцінкою ПНЕРУ треба підвищити заробітну плату як мінімум в 3 – 4 рази.
     Недооцінка національного багатства та економічних можливостей обернулась залежністю від іноземних капіталів. Тільки через зростання вітчизняного виробництва стане можливим забезпечення населення роботою, повернення усіх наших співвітчизників із-за кордону.
     Необхідно в повну міру використати можливості національної фінансово-кредитної системи, розробити державну грошово-кредитну політику. Діюча в Україні податкова практика та нормативні обмеження центрального банку звузили можливості як надходження коштів до бюджету, так і розширення сфери інноваційно-інвестиційного кредитування. Грошові потоки ніким не управляються. Вони розпорошені по безлічі нікому непотрібних банків. Якщо перейти на фінансові нормативи, чинні в Європі, то щорічно можливо додатково спрямовувати у виробничу сферу більше
10 млрд.дол.США у вигляді інвестиційних кредитів.
     Господарські та фінансово-кредитні відносини не захищені законом, а тому всілякі ділки розкрадають суспільне багатство при відсутності правового захисту. Тільки 1,5 відсотка юридичних справ судами вирішується на користь вітчизняних інвесторів. Решта судових рішень підтримує спритних ділків.
     Забезпечити достойне життя людини це найголовніший постулат економічної стратегії ПНЕРУ. Вирішити цю проблему стане можливим тільки тоді, коли в управлінських структурах працюватимуть справжні патріоти, коли ідеологія "власні сили" стане домінуючою в країні. Ми маємо все, щоб зробити життя українців набагато кращим. Власні ресурси, власна робоча сила, власні інвестиції – ось ті важелі, які сьогодні треба задіяти для того, щоб будувати житло для людей, школи, лікарні, дитсадки, об’єкти соціального призначення, дороги, об’єкти відпочинку, маючи унікальне не освоєне чорноморське узбережжя, але не вистачає політичної волі, стратегії соціального розвитку держави. В державних структурах працює багато "чужих" людей. Вказані напрями не потребують завозу із-за кордону робочої сили, ресурсів, коштів, абсолютно нічого.
     Особливої уваги потребує молодь. ПНЕРУ має програму активізації будівництва житла для молоді на тривалі строки, під низькі ставки з широким доступом до цих послуг. Освіта, наука, культура мають стати основою національного духовного розвитку.
     Потребує широкого запровадження нова пенсійна система через накопичення власних коштів в надійних банках, без втручання держави.
     Необхідно негайно розробити проекти суцільної електрифікації соціальної сфери на нових засадах з використанням можливостей АЕС, зменшивши таким чином попит на енергетичні продукти з інших країн.
      Політична та економічна незалежність України можлива лише за умови високої обороноздатності країни. Твердження, що нам ніхто не загрожує, не правильне. Слід відновити виробництво нової військової техніки. 
 

Голова Партії національно-економічного розвитку України

Павло Матвієнко 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net