Центр политической информации «ДАТА»




"Громадянський блок ПОРА-ПРП". Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 7 лютого 2006.  

 

ВИБОРЧА ПРОГРАМА ГРОМАДЯНСЬКОГО БЛОКУ ПОРА-ПРП
 
«Пора будувати, діяти і жити!»
 
     Громадяни України довели, що їх прагнення до самореалізації й самоствердження, до осягнення базових прав людини не можуть бути обмежені жодним брутальним насильством. Застосування сили, маніпуляцій, залякування, потурання беззаконню і нехтування моральними нормами не вбережуть від краху жодну владу. Адже така влада ніколи не матиме підтримки свого народу.
     Ті політики та представники нової влади, які за власними амбіціями, не помічають ні національних інтересів, ні прав людини і громадянина, самі не розуміючи того ведуть націю до розбрату і розчарування.
     Помаранчева революція була не вибором особистостей, котрим вручалася влада. Вона була вибором цінностей, на яких має грунтуватися побудова НОВІТНЬОЇ УКРАЇНИ. Мільйони людей вийшли на вулиці відстоювати не свої меркантильні інтереси, а високі ідеали Свободи, громадянської гідності та самореалізації особистості – тобто базові складові громадянського суспільства.
     Громадянський блок «ПОРА-ПРП» є політичною силою, яка послідовно відстоює ці цінності. ПОБУДОВА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УКРАЇНІ Є НАШОЮ ГОЛОВНОЮ МЕТОЮ. Без цього не можливий саморозвиток країни. Ми були в авангарді Майдану і завжди будемо на сторожі його цінностей.

     Ми йдемо в парламент не за владою як такою, а для того, щоб докорінно реформувати систему влади, а не лише змінити її обличчя.

 

І. ЗМІНА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ
     Своє завдання ми бачимо в тому, щоб реформувати владу в країні таким чином аби вона не перетворювала нормальних людей на заручників системи. Ефективною для громадянського суспільства може бути лише сучасна відрегульована система з чіткими процедурами та механізмами, яка навіть у випадку приходу до влади випадкових і некомпетентних людей буде працювати правильно й мінімізуватиме корупцію.
     Національні інтереси у громадянському суспільстві є сукупністю інтересів громадян. Відповідно, реформа системи органів державної влади та місцевого самоврядування має налагодити механізм погодження інтересів всіх громадян, піднесення їх до рівня національних та оптимізувати цю систему таким чином, щоб вона була спроможна ефективно реалізовувати ці національні інтереси.
     Органи влади мають реалізовувати інтереси громадян та обслуговувати їх. Має бути створене «єдине вікно» для надання адміністративних послуг громадянам. Ми маємо створити інституції дієвого громадського контролю за діяльністю представників влади, які унеможливлять зловживання владою.
     Громадяни краще за державу впорядкують місцеві проблеми. Ми маємо застосувати головний принцип ЄС – субсидіарність: тільки, якщо менша одиниця не може впоратись із проблемою, її вирішення має переходити на вищий рівень.

     Судова влада має будуватися на принципах справедливості та прозорості судових процедур, професіоналізмі, незалежності та неупередженості суддів, прогнозованості та відкритості судових рішень, ефективності судового захисту. Має бути створений єдиний загальнодержавний публічний реєстр судових рішень та забезпечений вільний доступ до нього усіх громадян.

 

ІІ. ЕКОНОМІКА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА
     Ми вважаємо необхідним не просто дати можливість, а стимулювати підприємницьку ініціативу громадян, створити умови для самореалізації громадян у бізнесі. Ринковою економікою не можливо керувати. Треба створювати умови, які стимулюють розвиток. Економічна доцільність, а не соціальна демагогія мусить бути основою економічної політики. Разом з підприємцями ми будемо домагатись:
     · спрощення процедур адміністрування податків та зниження їх до рівня, який забезпечить розвиток підприємництва, створення нових робочих місць та стимулюватиме інвестиційну діяльність, впровадження інноваційних технологій;
     · стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу через вдосконалення спрощеної системи оподаткування, створення мережі бізнес-освіти та системи мікрокредитування; 
     · створення системи страхування та кредитування експортних контрактів, лобіювання інтересів українських підприємств на зовнішніх ринках, у тому числі, допомога при участі в тендерах за кордоном, захист національного товаровиробника шляхом надання преференцій, дозволених  міжнародним нормами; 
     · реформування системи соціального страхування, зокрема, введення єдиного соціального податку з передачею функції його адміністрування до податкової адміністрації; 

     · проведення разової фінансової амністії та легалізації капіталів з мінімальними вилученнями щодо прав громадян на таку легалізацію : це право повинні мати усі громадяни, за виключенням випадків, коли порушені кримінальні справи, які передані до суду.

 

ІІІ. ПОСЛІДОВНИЙ РУХ ДО ЦИВІЛІЗОВАНОГО СВІТУ.
     Ми розуміємо необхідність прискореної міжнародної та європейської інтеграції України, її членства в різних міжнародних організаціях, перш за все, СОТ та ЄС, як можливість використання потенціалу цих організацій для захисту та реалізації наших національних інтересів.
     Гідного місця України в міжнародній політиці та світовому розподілі праці ми можемо  досягти лише рухаючись назустріч цивілізованому світу.
     Необхідно забезпечити: ефективне включення України в системи міжнародної співпраці в галузі економіки та торгівлі, запобігання проникненню в Україну структур міжнародного тероризму через активізацію міжнародної співпраці органів правопорядку та правосуддя; повноправне включення в міжнародні та регіональні структури безпеки, що довели свою ефективність.
     Ми відстоюємо свободу пересування та захист прав українських громадян під час перебування за кордоном, швидку євроатлантичну інтеграцію, лідерство України у Спільноті демократичного вибору та у причорноморському регіоні.     

     Потрібно досягти лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, спрощення правил перетину кордону з Росією та іншими державами СНД, створення легальних умов для працевлаштування громадян України за кордоном та захисту їхніх соціальних прав у країнах перебування, надання дієвого захисту громадянам України, що стали жертвами порушень прав людини та кримінальних злочинів за кордоном.

 

ІV. РІВНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ.
     Головним пріоритетом гуманітарної сфери мають стати інвестиції в людину, її здоров’я, інтелектуальне й духовне збагачення. Головними принципами розвитку мають стати багатоваріантність підходів до шляхів самореалізації і задоволення потреб людини.  
     Багатоваріантність базується на тому, що кожна людина, соціальна група, етнос є унікальними, мають свої унікальні потреби і знаходяться в унікальних умовах. Відповідно, кожен з цих суб’єктів повинен мати можливість для найповнішого розкриття свого потенціалу, стартуючи з різних позицій.
     Усі члени суспільства повинні мати право на безкоштовну невідкладну та базову медичну допомогу, базову освіту та можливість доступу до безкоштовної вищої освіти, доступ до необхідної інформації. Але при цьому кожен громадянин повинен мати вибір якості і обсягу послуг та шляхів самореалізації в соціокультурній сфері відповідно до своїх потреб та можливостей.
     У той же час суспільство і держава мають стимулювати розвиток тих соціокультурних інститутів, які забезпечують стабільність країни, її виживання і самовідновлюваність. До таких інститутів належать мова, традиції і культура української нації та національних меншин, родина, фундаментальна наука та інноваційна діяльність, громадська та універсальна освіта, мистецтво, релігія.

     Головним принципом соціальної політики має бути надання соціальних гарантій та державної підтримки виключно тим, хто фізично неспроможний заробити сам. Необхідно провести монетизацію соціальні програми та пільг, при безумовному забезпеченні державними гарантіями соціального захисту дітей, людей похилого віку та інвалідів.

 

V. ЕКОЛОГІЯ - БЕЗПЕКА МАЙБУТНІХ ПОКОЛІНЬ.
     Україна має стати на шлях до збалансованого розвитку, який забезпечує інтереси нинішнього покоління, не ставлячи під загрозу інтереси майбутніх поколінь. Держава має здійснювати послідовну екологічну політику, основним економічним інструментом якої має стати принцип «забруднювач платить», тобто рівень оподаткування підприємств має залежати від обсягу забруднення довкілля.
     Необхідне запровадження в Україні стандартів ЄС в галузі довкілля та здоров’я. Має бути прийнятий закон, який гарантує громадянам вільний доступ до будь-якої інформації, яка стосується забруднення довкілля та стану здоров’я населення.
     Лише формування громадянського суспільства може забезпечити стрімке підвищення конкурентоспроможності України у світі, дати можливість кожній людині самій собі забезпечити гідне життя.
     Але ніхто, крім нас з вами,  його нам не побудує.
     Настала пора самим реформувати країну та навести у ній лад.
     Ми вже почали цей процес, внесли до Верховної Ради пакет розвитку – пакет законопроектів, що вже сьогодні можуть поліпшити економічні умови. Ми підготували законопроекти щодо судово-правової реформи. Розробляємо інші законодавчі пропозиції.

     Змінити суспільство можливо лише конкретними діями. Ми вже діємо. Ми запрошуємо до дії Вас.

 

ПОРА РАЗОМ ЗБУДУВАТИ НОВЕ МАЙБУТНЄ!

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net