Центр политической информации «ДАТА»




Партія "Віче". Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 16 березня 2006.  

   

ВИБОРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ
26 березня 2006 року
 
Передвиборна Програма Партії «Віче»
 
Скажи собі: Україна – це я!
 
     Партія «Віче» точно чує голос народу України і пропонує План Розвитку Країни на найближчі 20 років. У ньому – конкретні завдання, ідеї, починаючи з сьогоднішнього дня.
     В усіх країнах, в усі часи благополуччя наставало лише тоді, коли з’являлася   політична сила, здатна сформулювати довгостроковий План Розвитку.
     Для України такий час настав.
     Партія Віче, озброєна Планом Розвитку Країни, – перший ковток свіжого повітря в задухлому просторі української політики.
     Поштовхом для розробки Плану Розвитку Країни стала Команда Озимого Покоління, яка ще у 2002 році спробувала запропонувати суспільству програмний підхід.
     Віче врахувало помилки Команди Озимого Покоління і пішло іншим, правильним шляхом далі. Віче пішло не з верху, від влади, а знизу, від народу.
     Мільйон громадян захотіли прочитати “План Розвитку Країни”, бо в ньому - мудрість народу і кращих експертів. Він розроблявся з 2003 року, і в його обговоренні взяли участь більше 30.000 людей.
     Народний План Розвитку Країни, підготовлений громадським рухом “Віче України”, став програмою Партії Віче.
     Тільки Партія Віче пропонує прийняту народом програму як цілісне завдання для країни. На відміну від програм партій, побудованих на гаслах, План Розвитку Країни складається з конкретних дій, які потрібно здійснити і політикам, і всьому суспільству.
     Кожні 5 років, на які обираються депутати, буде реалізовано одну четверту частину Плану Розвитку. Отже, наші дії є зрозумілими, прогнозованими й ефективними.
     Щороку буде видно конкретний результат нашої роботи, який можна порівняти з Планом.
     Ми уклали договір, згідно з яким громадський рух “Віче України” має право відкликати будь-якого депутата від Віче, навіть з Верховної Ради, якщо він не виконує План. Це – єдина реальна форма контролю суспільства над обраними ним депутатами.
     Коли дії політиків можна співставити з Планом – з’являється реальна можливість громадянського контролю над владою.
     Сьогодні тільки Партія Віче дає можливість обирати не царя і князя, а ідею і проект.
     Хочете поєднання молодості з досвідом і чіткого Плану Розвитку Країни? Ваш вибір – тільки Віче.
     Хочете знати, що завтра? Ваш вибір – тільки Віче.
     Хочете працьовитих і розумних людей у владі? Ваш вибір – тільки Віче.
 
         План Розвитку Країни – ціла книга.
         Коротко її сенс – у наступному.
                     
Стратегічні засади на 20 років:
Почнемо сьогодні – досягнемо всього найкращого!
 
- Національна ідея: Україна – це я! Почати з себе й змусити поважати себе!
 
- У зовнішній політиці – активний нейтралітет, позаблоковий статус на засадах європейського вибору. Україна стане Швейцарією XXI століття!  
                  
- В економіці наш принцип – національний економічний егоїзм. Ми повинні робити все, що вигідно нам, жителям України. Просувати наші економічні інтереси по всьому світу й розвивати власний великий, середній та дрібний бізнес. Україна – країна-виробник!
 
 
Середньострокові завдання на 10 років (тактика)
Почнемо сьогодні – і наступне десятиліття буде щасливим!         
 
- Головний пріоритет на найближчі 10 років державної політики і спрямування бюджетних коштів – просвітництво: освіта, культура, інформатика.Якщо терміново не переглянути підхід до цих важливих сфер, наші громадяни і країна в цілому будуть неконкурентоздатними.
 
- Нова філософія бізнесу і соціальна політика повинні відповідати наступним принципам:
   1. Повага і максимальне сприяння всім виробникам. Великому бізнесу – допомога на міжнародних ринках. Середньому і дрібному – низьке оподаткування, стабільне законодавство і прозорість розподілу бюджетних коштів. Соціальна відповідальність бізнесу зростає як відповідь на гуманне ставлення держави.
2. Соціальна допомога – для тих, хто не може працювати. Соціальний наступ – активне навчання і працевлаштування тих, хто може і хоче працювати але не має роботи. Соціальна винагорода – для тих, хто заслуговує на особливу повагу від держави і суспільства.  
                
- Будуємо сильне громадянське суспільство, а не сильну державну владу. Передача всіх необхідних повноважень і 60% доходів до місцевих бюджетів, скорочення числа правоохоронних органів і контрольних служб, підвищення рівня життя у регіональних центрах до рівня життя у столиці.  
 
 
       Завдання на найближчі 5 років (інструменти):
     Розглянемо сьогодні - і створимо гарантії якісного покращення життя!
- Перегляд ставлення до середовища існування, стандартів якості життя і будівельних матеріалів, питної води, забудови міських земель, кардинальне покращення якості транспорту і доріг, телевізійного та радіомовлення, створення суспільної інформаційної Інтернет-мережі. Реформа житлово-комунального господарства.
- Здоров’я людини і нації потребують професійних і глибоких змін у системі охорони здоров’я, у профілактиці захворювань, у докорінному покращенні якості діагностики і створенні великих діагностичних центрів, у застосуванні сучасних методів лікування в нових лікувальних центрах.
- Національна безпека може бути забезпечена тільки шляхом докорінних змін у підході до системи правозахисних органів, спеціальних служб і армії. Поки не будуть реформовані ці органи, вони самі становлять підвищену небезпеку як для громадян, так і для держави в цілому.
- Земля складає основу свідомості жителів України, тому повинна належати виключно громадянам України. У приватній власності громадян і корпорацій повинні перебувати лише встановлені законом обмежені розміром земельні ділянки. Вся інша земля – спільна дольова власність громадян України, що закріплена за кожним у рівних долях за правом народження та громадянства, з отриманням рівної долі доходів від оренди цієї землі із спеціального Земельного Фонду.
- Легалізація економіки – життєво необхідний крок. Для того, щоб гроші почали працювати відкрито, щоб сплачувалися податки, треба одну за одною провести наступні дії: спочатку – податкову реформу – значне зниження податків і спрощення їх адміністрування; після цього – податкову приватизаційну амністію, амністію капіталів; і тільки після цього – одночасне декларування власності всіма громадянами і введення жорстокого контролю за сплатою податків. Жодного іншого ефективного шляху немає.
- Судова реформа стала життєво важливою і для громадян, і для корпорацій. Усі інші зміни не мають сенсу, якщо в судах не пануватимуть законність і порядок. Зміни процесуального законодавства, системи виконання рішень, матеріально-технічного забезпечення судової системи, атестація суддів та посилення контролю за їх професійністю – коротко зміст судової реформи.

- Адміністративно-територіальна реформа – це один із найдійовіших способів побороти армію місцевих царьків, корупціонерів та підвищити якість державних послуг і послуг місцевого самоуправління, перерозподілити фінанси на користь міст, сіл та поселень. Якщо виникли запитання – читайте повний текст у книзі “План Розвитку Країни”.

 

 

Голова партії “Віче”

БОГОСЛОВСЬКА І.Г.


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net