Центр политической информации «ДАТА»




Комуністична партія України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 18 березня 2006.  

  

Владу і власність - трудовому народу України!
Передвиборна програма Комуністичної партії України
 
     Народ України чекає змін. Він стомився від бідності і брехні президентів та урядів, від цинічних експериментів горе-економістів й кадрової чехарди. Стомився від свавілля чиновників і безробіття, від забутих за роки Радянської влади хвороб та постійного зростання цін і тарифів, від тотальної корупції й кримінальних розборок, від щоденного телевізійного зомбування. Стомився від непрофесійних, безглуздих дій режиму і нездатності його представників вивести країну на шлях благополуччя. 
 
Комуністична партія України заявляє: настав час «Ч»!
 
     Народ України прагне приходу до влади такої політичної сили, яка глибоко розуміє життєві потреби людей, має чітку програму політичних і економічних дій.
     Така сила є! Це – Комуністична партія України.
    Компартія України звертається до співгромадян, кому небайдужа доля Вітчизни, доля народу, до широких верств нещадно експлуатованих і принижених трударів, до ветеранів і молоді із закликом об’єднатися навколо комуністів і докорінно змінити ситуацію, забезпечити усім гідне життя.
 
Ми пропонуємо конкретний план першочергових дій.
Комуністичний проект розбудови України - це:
- економіка прориву;
- соціальні пріоритети;
- викоренення злодійства і корупції;
- Союз вільних народів;
- вся влада Радам – Радам трудящих!
 
Наші пріоритети і напрямки роботи після підтримки на виборах:
 
1. Молоді відкриємо шлях у майбутнє
 
     Ми зможемо:
- за рахунок державного фінансування створити мережу дошкільних закладів, дитячих санаторіїв, таборів відпочинку, позашкільних спортивних і мистецьких закладів;
- забезпечити безкоштовну середню, спеціальну і вищу освіту та отримання молоддю першого робочого місця;
- запровадити державну підтримку молодої сім’ї, матері та дитини.
 
2. Незахищеним і знедоленим – турботу держави
     Ми створимо державну систему пільг і соціальної допомоги, яка гарантуватиме пристойні умови життя малозабезпечених верств населення, ветеранів, інвалідів, одиноких, багатодітних і молодих сімей, сиріт і вдів.
     Забезпечимо матеріальний достаток, повагу та всебічний захист фронтовику -рятівнику людства від фашизму, реалізуємо вимоги закону щодо дітей війни.
     Буде скасовано податок на додану вартість, перш за все на споживчі товари і соціальні послуги.
     Запровадимо на основні продукти харчування, товари першої необхідності та ліки стабільні єдині ціни в межах усієї країни, накладемо мораторій на їх підвищення.
     Протягом 5-ти років повернемо громадянам вкрадені у них капіталізаторами заощадження.
 
3. Заробив – отримуй належну зарплату і пенсію
     Наша політика спрямована на досягнення та забезпечення суттєвого приросту реальних доходів населення, значного підвищення платоспроможного попиту громадян. Народна влада і Закон зроблять систему соціальних стандартів основою державних гарантій матеріального достатку всіх громадян України.
     Сформуємо дієву державну програму ліквідації безробіття і створення нових робочих місць. До 2010 року подвоїмо реальні доходи працюючих. Збільшимо фонд оплати праці – основу підвищення розміру соціальних виплат непрацюючим. Мінімальна пенсія, соціальна допомога становитиме сімдесят відсотків середньої зарплати.
     Незалежно від форм власності мінімальні ставки оплати праці будуть не нижчі реального прожиткового мінімуму.
 
4. Якісну безоплатну медичну допомогу кожному
 
     Цю проблему вирішуватимемо шляхом підвищення рівня фінансування системи охорони здоров’я, розвитку мережі медичних закладів, ефективного використання коштів соціального страхування, встановлення держзамовлення на продукцію вітчизняних фармацевтичних підприємств.
     Забезпечимо безоплатну якісну медичну допомогу, збільшимо розміри зарплати медпрацівників, оснастимо заклади охорони здоров’я сучасним обладнанням, установимо жорсткий державний контроль за якістю і рівнем цін на ліки.
 
5. Мир і тепло у кожен дім
     Ми не допустимо підвищення квартирної плати, тарифів на комунальні послуги. Створимо умови для безаварійного функціонування об’єктів житла і систем життєзабезпечення населених пунктів, підвищення якості цих послуг.
     Заборонимо безпідставне знищення житла і соцкультпобутових об’єктів, продаж гуртожитків разом з їхніми безквартирними мешканцями, виселення громадян без надання житла.
 
6. Відродження села – відродження України.
Якісні продукти харчування за доступними цінами
     Захистимо інтереси вітчизняних виробників сільгосппродукції та власників земельних і майнових паїв, забезпечимо держзамовлення на їх продукцію,
доступні кредитні ресурси для агропромислових підприємств та паритет цін на промислову продукцію. Гарантуємо виділення на потреби села
10 % ВВП, встановлення пільгових кредитів (не вище 5% річних), державного замовлення на продукцію сільгоспвиробника з 50- відсотковою передоплатою.
     Власники паїв одержуватимуть п’яту частину вирощеного врожаю.
     Забезпечимо відновлення і розвиток соціальної інфраструктури села – газифікацію, телефонізацію, будівництво житла для молоді, розширення мережі автомобільних доріг.
     Встановимо державний контроль за дотриманням конституційних норм використання земельних ресурсів, поведемо нещадну боротьбу проти передачі у приватну власність курортних і заповідних територій.
     Ми категорично проти перетворення землі сільськогосподарського призначення на предмет купівлі-продажу.
     Україна буде експортером, а не імпортером продуктів харчування.
 
7. Трударям - доступне житло
      Ми відновимо державне фінансування будівництва житла для незаможних і пільговиків, робітників та інтелігенції.
     Створимо широку систему дотацій, субсидій і кредитів для будівництва індивідуального і кооперативного житла на доступних умовах, в першу чергу – для молодих сімей.
 
8. Жити своїм розумом
     Забезпечимо витрати на академічну науку і прикладні дослідження на рівні не менш ніж 3% ВВП. Підвищимо до рівня середньої в промисловості зарплату викладачів середніх спеціальних закладів, учителів шкіл, а стипендії студентів - до рівня прожиткового мінімуму. Забезпечимо молоді соціальні пільги на час навчання. Подолаємо дитячу безпритульність.
 
9. Ми - єдина родина
     Зупинимо процес розколу України. Створимо умови для повноцінного культурного розвитку усіх націй і народностей, що проживають в Україні.
     Припинимо пропаганду культу наживи, жорстокості, насильства, пияцтва і розбещеності. Не допустимо реабілітації фашистських головорізів ОУН-УПА. Російській мові надамо статус другої державної.
     Гарантуємо свободу совісті та віросповідання, не допустимо знищення канонічного православ’я.
     Захистимо моральні та духовні цінності українського народу.
 
10. Сусід ближчий від заокеанського «родича»
     Не допустимо втягування України до агресивного блоку НАТО. Зміцнимо дружні зв’язки з Російською Федерацією, Республікою Білорусь та іншими країнами СНД, наповнимо реальним змістом Угоди про Єдиний Економічний Простір.
     Забезпечимо надійний рівень обороноздатності країни, її безпеки, створимо захисникам Вітчизни належні умови для виконання конституційних обов’язків і гідного життя їхніх сімей.
 
11. Повернемо власність народу - зробимо його заможним
     Визнаючи рівноправ’я усіх форм власності, комуністи виступають за націоналізацію стратегічно важливих галузей і підприємств.
    Бюджетонаповнюючі галузі, в першу чергу виробництво спиртних напоїв і тютюнових виробів, перейдуть у державну власність, а зовнішня торгівля стане державною монополією.
     Відновимо роль трудових колективів і профспілкових організацій в управлінні виробництвом і розподілом прибутку.
     Забезпечимо відродження і прискорений розвиток традиційних високотехнологічних і конкурентоспроможних галузей вітчизняної економіки: авіа- і суднобудування, ракето- і танкобудування, важкого машинобудування, електроніки і приладобудування.
     На базі прогресивних технологій забезпечимо випереджаючі темпи розвитку вугільної промисловості - енергетичної бази економіки.
 
12. Від політреформи – до народовладдя
     Ми залишаємось послідовними прихильниками влади трудящих, а в сучасних умовах - реалізації політичної реформи, переходу до парламентсько-президентської форми правління, підвищення ролі і розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері бюджетної політики і соціально-економічного розвитку регіонів.
     Ми закликаємо виборців обрати до Рад усіх рівнів більшість представників експлуатованого народу та трудової інтелігенції.
     Тільки народна влада знищить корупцію в державному апараті, в судових органах, забезпечить створення ефективного народного контролю за діяльністю владних структур.
 
Україна прагне позитивних змін.
Хто їх хоче – проголосує за комуністів!
 
Наше кредо незмінне:
З людьми і для людей!

 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net