Центр политической информации «ДАТА»




Українська партія "Зелена планета". Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 11 лютого 2006.   

 
Передвиборна програма
Української партії „Зелена планета”
 
ЗДОРОВЯ ПРИРОДИ -
ЗДОРОВЯ ЛЮДИНИ - ЗДОРОВЯ СУСПІЛЬСТВА -
З Д О Р О В Я   У К Р А Ї Н И
 
     Не може бути здоровою країна, якщо хоч одна людина є хворою і немічною.
     Не може бути багатою країна, якщо хоч одна сімя живе за межею бідності.
     Не може бути демократичною країна, якщо хоч одна родина не довіряє владі.
     Не може бути цивілізованою країна, якщо хоч одна людина, одна сімя, одна родина не захищені законом.
 
Десять кроків
до оновлення, очищення, оздоровлення
 
     Крок перший – моральний
     Створити Кодекс Честі державного службовця, політика, чиновника.
     Створити Кодекс Сім’ї з урахуванням національних, регіональних, родинних традицій і звичаїв, менталітету і т.п.
     Розробити державну програму морально-етичного, духовно-культурного та патріотичного виховання дітей та молоді у сім’ї у дошкільних, шкільних та спеціальних навчальних закладах, у вищих учбових закладах.
 
     Крок другий – політичний
     Сприяти структуруванню політичної системи, впровадженню політичних та адміністративних реформ.
     Сприяти виробленню чітких критеріїв та національних пріоритетів державної зовнішньої і внутрішньої політики, зокрема регіональної та етнонаціональної;
     Відстоювати і захищати інтереси громадян, що проживають і працюють за кордоном.
     Скасувати статус недоторканості для депутатів усіх рівнів.
 
     Крок третій – екологічний
    Створити Екологічний Кодекс України, ряд законів, які б захищали і примножували національний екологічний фонд, забезпечили страхування об’єктів екологічного призначення, гарантували екологічну безпеку.
     Провести масштабну інвентаризацію усіх екологічно небезпечних об’єктів і розробити державну програму їх ліквідації, захисту, локалізації, оздоровлення.
     Оголосити безстроковий мораторій на будівництво будь яких об’єктів у зонах, що прилягають до морів, річок, озер, лісово-паркових та заповідних комплексів. Розробити державні програми „Чиста земля”, „Чиста вода”, „Чисте повітря”, „Чисті продукти”.
     Запровадити в усіх школах і вищих навчальних закладах освітні програми з питань природознавства, природокористування, природолікування.
 
     Крок четвертий – медико-оздоровчий
     Реформувати докорінно державну систему охорони здоров’я, забезпечити поступове запровадження страхової медицини, захист високоякісних медичних препаратів вітчизняного виробництва, здешевлення їх вартості.
     Сприяти створенню державної програми розвитку і підтримки народної медицини, удосконаленню існуючої системи фізичного виховання та розвитку людини, здорового способу життя.
     Сприяти проведенню повної державної інвентаризації ресурсів мінеральних вод, їх захисту та відновлення природних джерел.
 
     Крок п'ятий – економічний
    Забезпечити рівноправні умови для розвитку підприємств усіх форм власності та підприємницької діяльності, негайно прийняти закон про акціонерні товариства.
     Визначити підприємства, які складають геостратегічний потенціал України з метою державного впливу на їх діяльність через контрольні пакети акцій.
    Забезпечити законодавчу підтримку високотехнологічних українських підприємств при створенні конкурентноздатної вітчизняної продукції та її просування на світові ринки.
      Забезпечити освоєння вітчизняних та зарубіжних інновацій, стимулювання експорту, захист вітчизняних товаровиробників.
      Забезпечити розвиток виробничого, біржового, банківського та торгового бізнесу.
      Створити ефективний правовий та податковий клімат для розвитку середнього і малого бізнесу.
      Сприяти створенню земельного банку і на цій основі забезпечення селян довгостроковими кредитами за низькими ставками для ведення господарства, будівництва житла, навчання дітей.
 
     Крок шостий – соціальний
     Забезпечити усіх працездатних громадян у селі і в місті роботою, достойною зарплатою, правовим захистом.
     Реформувати докорінно пенсійну систему, створити Селянський пенсійний фонд.
    Надати лікарям, вчителям, іншим працівникам бюджетної сфери та військовослужбовцям статус державних службовців, забезпечивши відповідний соціальний захист.
     Забезпечити створення гарантійних правових заходів по регулярній виплаті заробітної плати роботодавцями усіх категорій власності і форм господарювання.
      Забезпечити створення спрощених механізмів надання соціальної допомоги усім хто її потребує.
      Забезпечити реформування системи ринку праці, лібералізації законодавства про охорону праці.
      Забезпечити високоякісні, обґрунтовані та доступні за оплатою житлово-комунальні послуги.
     Створити стабільну систему пільгового кредитування молоді для придбання та облаштування житла, здобуття освіти, оволодіння професією і започаткування своєї справи.
     Створити відповідні робочі місця і належні умови праці для працездатних пенсіонерів, інвалідів, військовослужбовців звільнених у запас, студентів.
     Забезпечити гарантований соціальний захист ветеранів війни, пенсіонерів та інвалідів, удосконалити систему страхування життя людей, наблизивши її до міжнародних стандартів, звернувши особливу увагу на рівень страхових виплат працівникам правоохоронних органів та Збройних Сил.
     Створити прозору систему забезпечення соціально незахищених громадян житлом за рахунок держави або за доступною ціною.
 
     Крок сьомий – аграрно-промисловий
     Створити державну довгострокову програму комплексного і системного розвитку АПК і українського села, як його головної складової.
     Створити на селі міцний клас земельних власників і найманих сільськогосподарських виробників, законодавче визначення їх статусу, подолання розпорошеності земельної власності, вирішення проблем реальної капіталізації аграрних відносин.
     Створити міцну вітчизняну аграрно-промислову індустрію для виробництва конкурентноздатних власних комбайнів, тракторів та іншої техніки і забезпечити нею селян на умовах лізингу.
     Сприяти створенню ефективного ринку землі і на цій основі забезпечити у 2006 році усіх власників землі безкоштовно Державними актами, ліквідувати тіньові і шахрайські схеми продажу і купівлі земельних паїв, створити умови для   концентрованого землеволодіння і сімейного фермерського господарювання, існування різних форм власності.
     Забезпечити розвиток конкурентноздатної переробної промисловості і ринкової інфраструктури (бірж, аукціонів, торгових домів тощо).
     Створити дієву систему правового захисту власності на землю і її власників.
 
     Крок восьмий – енергетичний
     Створити альтернативні джерела електроенергії та виробництво паливно-мастильних матеріалів із нетрадиційної сировини.
     Забезпечити застосування новітніх високоякісних технологій при переробці нафти з метою підвищення якості продуктів та зниження забрудненості довкілля;
     Створити державну програму енергозаощадження, визначити кримінальну відповідальність за перевитрати енергетичних ресурсів на підприємствах, установах усіх форм власності та житлово-комунальній сферах.
 
     Крок дев’ятий – демографічний
     Створити умови для збереження репродуктивного здоров’я жінок і чоловіків, спроможності кожної сім’ї народити та виховати бажану кількість дітей.
     Створити державну програму „Велика сім’я”, реорганізувати мережу державних соціальних служб для сім’ї.
     Підтримувати та заохочувати сім’ї, що виховують дітей інвалідів, прийомних дітей.
     Реформувати систему опіки і опікунства, зокрема, усиновлення, чітко визначивши правовий захист дітей-сиріт, викорінивши такі ганебні явища, як дитяча безпритульність, бродяжництво, злочинність, самогубство.
 
     Крок десятий – оборонний і правоохоронний
     Забезпечити перебудову національних Збройних Сил з метою створення самодостатньої і боєздатної армії, як гаранта незалежності.
     Сприяти створенню надійної військово-промислової бази здатної виробляти високотехнологічні конкурентноздатні види озброєнь.
     Сприяти створенню єдиної системи патріотичного виховання воїнів.
     Забезпечити реформування усіх правоохоронних органів.
 
Робіть, як ми, робіть разом з нами.
 
 

Голова партії                 Зубицька Н.П. 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net