Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
2007. Прогресивна соціалістична партія України. Передвиборна програма.

ДЖЕРЕЛО: Газета "Голос України", 22 вересня 2007. - № 170. - С. 5.  

 

Національне багатство - на благо народу, а не до кишень олігархів!

 

Міждержавний Союз Україна - Білорусь - Росія.

 

Не допустити НАТОвської окупації!

 

Передвиборча програма
Прогресивної соціалістичної партії України
(голова - Наталія ВІТРЕНКО)
 
УКРАЇНА В НЕБЕЗПЕЦІ!
   17 років реформ - 37 років злочинів української влади проти свого народу. 17 років розкрадання й розпродажу національного багатства! 17 років - руйнування братньої єдності України, Білорусії, Росії. 17 років політики брехні і геноциду.
 
   За розвал економіки, злидні і вимирання населення перш за все відповідають президенти України Кравчук, Кучма, Ющенко. Треба гнати з влади всіх, хто проводив такі реформи, займаючи місця в уряді і парламенті!
   Правда не в агітаційній політрекламі, не в чергових обіцянках брехливих політиків, а в тому, що населення України скоротилося на 6 мільйонів і 7 мільйонів виїхало у пошуках роботи за кордон. Правда в тому, що 70 % нашого народу живе в злиднях і безправ'ї, а 50 осіб привласнило собі багатство у 64,4 млрд. доларів. Процвітаючу промислово-аграрну Україну перетворюють на країну третього ґатунку, у європейський смітник, ринок дешевої робочої сили, на полігон для військових баз НАТО і американських систем ПРО. Корупція, безробіття, недоступність кваліфікованої медичної допомоги, масові епідемії, сотні тисяч бомжів і бездомних дітей - ось у чому правда життя, а не в брехні з телеекранів про успіхи реформ.
   Помаранчеві на чолі із президентом Ющенко, продовжуючи рухівський курс реформ і русофобську політику, проти волі нашого народу, втягують Україну до НАТО, ВТО, Євросоюзу. Це шлях зради національних інтересів, зневажання волі народу; закріпленої у Декларації про державний суверенітет України. На жаль, президентський курс, задекларований в «Універсалі національної єдності», підтримали Партія регіонів, КГІУ та СПУ.
   Нинішня влада задовольнила всі вимоги Заходу: парламент прийняв 32 закони щодо вступу до ВТО, дав дозвіл на проведення НАТОвських навчань; з лакейською вдячністю сприйняв закон США про фінансування України по входженню до НАТО, розміщення ПРО у Європі тощо.
   Прогресивні соціалісти категорично проти такого курсу!
 
Ми пропонуємо
ШЛЯХ ПОРЯТУНКУ УКРАЇНИ, ШЛЯХ РОЗВИТКУ ТА ПРОЦВІТАННЯ
 
Ми маємо для цього унікальну можливість:
- наш талановитий, високоосвічений, працьовитий народ;
- ще збережений могутній виробничий потенціал;
- найбагатші запаси вугілля;
- п'гяту частину чорноземів планети;

- унікальне географічне положення.

 

   Величезний потенціал України можна використати тільки в умовах її входження до Єдиного Економічного простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном. У ЄЕП економіка України отримає все необхідне для могутнього розвитку: гарантовані ринки збуту продукції, дешеві енергоресурси, масштабні інвестиційні проекти. Промисловці і підприємці позбудуться митних бар'єрів і подвійного оподаткування. Буде забезпечене вільне переміщення трудових ресурсів. Населення України одержить енергетичну і продуктову безпеку.
   Транзитна рента, яку буде одержувати Україна, наповнить державний та місцеві бюджети.
   Вищим ступенем інтеграції наших країн є створення нового міждержавного союзу Україна-Білорусь-Росія. Із союзного бюджету будуть фінансуватися міждержавні програми розвитку, що забезпечить впровадження високих технологій. Система колективної безпеки стане надійним гарантом суверенітетів наших країн. Її важливим елементом буде базування Чорноморського флоту РФ в Криму.
   В союзі з Росією та Білоруссю є можливим відродження промисловості, сільського господарства, науки, культури і духовності, забезпечення суверенітету України, гідного життя братніх народів.

   Ми захищаємо східнослов'янську цивілізацію і канонічне Православ'я.

 

ДЕРЖАВНІ ПРОГРАМИ ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ
   Обов'язок держави - забезпечити економічну незалежність та добробут своїх громадян.
   Виходячи з цього, нами будуть запропоновані державні програми:
- розвитку науки та освіти:
- енергетичної безпеки через розвиток вугільної галузі, впровадження енергозберігаючих технологій, електростанцій на поновлюваних ресурсах;
- розвитку аграрно-промислового комплексу через пільгове кредитування, державні дотації, створення великих колективних господарств і фермерськихасоціацій, новітні агротехнології. паритетні ціни, розвиток соціальної інфраструктури села;
- розвитку машинобудування через державну підтримку автомобіле-, судо-, ракето- і авіабудування;
- житлового будівництва для малозабезпечених і молодих сімей:
- ліквідації бідності та безробіття, різних форм експлуатації;
- націоналізації стратегічних об'єктів для державного контролю над паливно-енергетичним комплексом, транспортом, зв'язком, найбільшими металургійними і хімічними підприємствами та надходження прибутків до бюджету;
- розвитку малого та середнього бізнесу з його захистом від сваволі чиновників, встановленням єдиного податку;

- забезпечення населення чистою питною водою.

 

СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
   Змінимо систему оплати праці. Реалізуємо модель дорогої робочої сили (законопроект Вітренко "Про оплату праці").
   Здійснимо пенсійну реформу для встановлення справедливої пенсії в залежності від виробничого стажу й умов праці (закон Вітренко "Про пенсійне забезпечення", прийнятий парламентом у першому читанні).
   Повернемо трудові заощадження в повному обсязі за три роки (закон Вітренко "Про повернення трудових заощаджень населенню" прийнятий у двох читаннях).
   Забезпечимо державну підтримку багатодітним і молодим сім'ям, збільшення виплат на другу і кожну наступну дитину;
   Встановимо соціальні виплати ветеранам Великої Вітчизняної війни і праці, учасникам бойових дій і дітям війни, інвалідам, чорнобиляцям, студентам, донорам, малозабезпеченим не нижчі прожиткового мінімуму
   Скасуємо незаконно підвищені тарифи на житлово-комунальні послуги та введемо регулювання цін на товари найпершого вжитку.
РЕГІОНАЛЬНИМ ПРОБЛЕМАМ -ДЕРЖАВНА УВАГА
   Будуть запропоновані спеціальні програми для подолання:
- демографічної катастрофи в Сумській, Чернігівській, Донецькій, Луганській областях;
- екологічного лиха в Донецькій, Луганській. Запорізькій, Миколаївській, Закарпатській І Львівській областях;

- розвитку відпочинку та туризму в Криму, на Херсонщині, Одещині, в Закарпатті та Галичині.

 

КРАЩІ СВІТОВІ СТАНДАРТИ - У НОРМИ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ
   Ми запропонуємо зміни до Конституції на принципах Європейській хартії про місцеве самоврядування. Європейській хартії про громадянство, Європейській соціальній хартії, Європейській хартії регіональних мов, Рамковій Конвенції про захист прав і основних свобод людини для забезпечення:
- повновладдя рад депутатів трудящих;
- позаблокового статусу України;
- федеративного устрою країни;
- автономії Закарпаття і Галичини;
- подвійного громадянства;
- державного статусу російської мови;
- ефективного контролю населення за голосуванням на виборах;
- ліквідації недоторканності депутатів, президентів і суддів;
- відклику депутатів і встановлення їхньої зарплати на рівні середньої по промисловості;
- обрання суддів;
- гарантій на працевлаштування, в тому числі - на перше робоче місце для молоді;
- безкоштовної медицини і безкоштовної освіти;
- мінімальної зарплати і пенсії не нижче реального прожиткового мінімуму;
- неприпустимості продажу землі І природних ресурсів;
- законодавчої ініціативи профспілок;
- конституційних прав трудових колективів.

   Вказані заходи забезпечать ліквідацію корупції, організованої злочинності, захистять права і свободі людей, справедливість у суспільстві.

 

АРМІЯ ТА ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

    Збройним силам України - сучасну техніку, військовослужбовцям та правоохоронцям - гідне утримання і соціальні гаранти. Ніякої дискримінації військових пенсіонерів.

 

   Ми сподіваємося на підтримку всіх, хто відчуває себе вільною людиною і не хоче бути рабом вітчизняної та іноземної олігархії, хоче жити в справедливому суспільстві разом з нашими братами – росіянами та білорусами.

<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA