Центр политической информации «ДАТА»




Вибори народних депутатів України 2012. Політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина". Передвиборна програма.

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
XI З’їздом Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»
«30» липня 2012 року
 
ПЕРЕДВИБОРНА ПРОГРАМА ВО «БАТЬКІВЩИНА»
 
У Вас низька зарплата? Мізерна пенсія? Ви взагалі не маєте роботи? У Вас відбирають бізнес? Прокурор і суддя захищають бандитів? Без хабара - нікуди, а справедливості нема ніде? Нищать Вашу мову, історію, культуру? Хочуть відгородити від Європи залізною завісою?
Ці проблеми створила влада. Шанс вирішити їх дає опозиція.
Нарешті відбулося об'єднання опозиційних партій в єдину потужну команду. Сьогодні є впевненість, що саме «Батьківщина» здатна здолати велике зло – корупцію, бідність, беззаконня, несправедливість, низькі зарплати і пенсії, свавілля судів і міліції. Це зло уособлюють Партія регіонів і президент Янукович.
Мафіозний клан хоче бути при владі довічно. Вибори дають можливість зламати його плани. Озброєний бюлетенями народ очистить Україну від кримінального окупаційного режиму. Символічно, що вибори відбудуться саме 28 жовтня, у День визволення України від окупантів!
Ми об’єдналися не лише проти Януковича. Маємо план, як зробити життя людини гідним, європейський вибір – незворотним, державу – справедливою, а владу – відповідальною.
ВІДПОВІДАЛЬНА ВЛАДА
Парламент не буде підрозділом Банкової. Ухваленням закону про імпічмент Президента ми розпочнемо усунення Януковича від влади, якою той користається для самозбагачення.
Ухвалимо закон, який дасть вам змогу відкликати депутатів.
У парламенті голосуватимемо лише персонально. Встановимо кримінальну відповідальність для тих, хто голосує за іншого депутата.
Скасуємо недоторканність для всіх – Президента, народних депутатів і суддів.
Видатки на утримання влади скоротимо удвічі. Пільги можновладцям – скасуємо. Позбавимо посадовців державних резиденцій і дач. Повернемо Межигір’я державі.
Створимо Національне антикорупційне бюро, яке зламає хребет корупції у владі, насамперед у правоохоронних органах. Хіба зможуть боротися з корупцією ті, хто нею керують?
Проведемо антикорупційну люстрацію усіх чиновників, починаючи з суддів, прокурорів і слідчих. Кожен, хто порушив закон або живе не за декларацією, буде звільнений з посади, притягнутий до відповідальності і позбавлений права працювати на державній службі.
Унаслідок люстрації відбудеться очищення суддівської системи та державної служби.
Конституційний Суд, який став подільником Януковича в узурпації влади і порушенні прав мільйонів громадян, буде ліквідовано конституційними змінами.
Відновимо парламентський і громадський контроль над силовими структурами. Чітко визначимо їх функції, скоротимо чисельність. Ці структури захищатимуть не владу від народу, а права і свободи українських громадян.
Служба в лавах українського війська буде престижною.
Надамо громадянському суспільству, журналістам і опозиції ефективні важелі контролю за діями влади.
Ми зупинимо репресії, звільнимо Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів. На відміну від чинного режиму, ми не дозволимо обмежувати свободу слова, права громадян на зібрання і мирний протест. 
СПРАВЕДЛИВА ДЕРЖАВА – ГІДНЕ ЖИТТЯ
В економіці ми створимо нові робочі місця і підтримаємо підприємців. В Україні залишиться тільки сім податків.
Позбавимо бізнес тиску з боку правоохоронних та адміністративних органів.
Ліквідуємо податкову міліцію, яка мордує бізнес.
Зупинимо потік контрабанди та неякісних товарів.
Оголосимо війну монополіям у всіх галузях. Створимо умови для чесної конкуренції. Захистимо споживачів від монопольно високих цін на товари та послуги.
Ліквідуємо тиск режиму мільярдерів на мале та середнє підприємництво.
Вся власність у країні буде прозорою. Створимо умови, за яких буде вигідніше платити податки, ніж хабарі чиновникам. Перекриємо канали виведення коштів через офшори. 
Проведемо розслідування майнових і фінансових оборудок сьогоднішньої влади. Майно, незаконно приватизоване командою Януковича, повернемо державі. Винних у порушенні закону притягнемо до відповідальності.
Наш план дій в економіці вже протягом року дозволить підвищити прожитковий мінімум і мінімальну зарплату до 2400 гривень, зарплату вчителів, лікарів, науковців та інших бюджетників – удвічі. За п`ять років мінімальну зарплату збільшимо до двох прожиткових мінімумів. Із неї не стягуватиметься податок на дохід.
Зробимо перерахунок пенсій. Вони зростуть не на 100 гривень, як перед виборами, а на 334 гривні, як того вимагає закон.
Несправедлива пенсійна «реформа» Януковича-Азарова-Тігіпка буде скасована. Порядок нарахування пенсій буде єдиним для всіх. Розмір пенсії залежатиме від трудового стажу, зарплати і умов праці. «Спецпенсій» не буде.
Приведемо військові пенсії у відповідність до рівня грошового забезпечення тих, хто служить зараз.
Позбавимо Уряд права самочинно зменшувати розмір пільг і соціальних виплат. Відновимо дію соціальних законів.
Молодь отримає робочі місця. Ухвалимо закон, який гарантує перше робоче місце випускникам вузів, котрі навчалися за держзамовленням.
На потреби ЖКГ і домогосподарств спрямуємо газ внутрішнього видобутку. Енергозбереження, позбавлення залежності від дорогого російського газу стане національним пріоритетом. 
Поки істотно не підвищиться рівень життя, заборонимо стягувати пеню за заборгованість із комунальних платежів, а тим більше позбавляти людей житла.
            Мораторій на продаж сільськогосподарських земель буде продовжено. Не дозволимо забрати у селян землю за безцінь. Видамо акти на право власності на Вашу землю.
Кредити для селян зробимо доступними, закупівельні ціни на зерно, молоко і м'ясо – справедливими.
Права пацієнта на гарантоване безкоштовне медичне обслуговування будуть захищені Законом. Розширимо мережу загальнодоступних медичних закладів, передамо до неї лікарні для депутатів і чиновників, зокрема «Феофанію».
Для людей із особливими потребами реалізуємо програму «Безбар`єрна Україна».
Сільські школи, лікарні, дитячі садки закриватись не будуть. Кожна сільська школа отримає швидкісний доступ до Інтернету.
Освіта стане доступною і сучасною. Розширимо мережу дошкільних установ. У середній школі реалізуємо програму «Знай англійську – як українську».
Збережемо систему зовнішнього незалежного оцінювання як гарантію рівних можливостей і захисту від корупції при вступі до вузів.
Запровадимо державні гранти на отримання вищої освіти, стимулюватимемо дистанційне навчання молоді в провідних зарубіжних університетах.
Чисте повітря, чиста вода, чисті міста і села – наша мета.
 
УКРАЇНСЬКА САМОБУТНІСТЬ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР
Пріоритетним завданням стане формування сучасної української політичної нації із неповторною національною ідентичністю, власною історією та спільним європейським майбутнім.
Наповнимо реальним змістом статус української мови як єдиної державної. Сприятимемо її повноцінному застосуванню в усіх сферах суспільного життя, зокрема на телебаченні, радіо, у книговидавництві, кінематографі та шоу-бізнесі.
Створимо умови для вільного розвитку усіх мов, гарантуємо права національних меншин згідно з європейськими стандартами.
Ліквідуємо кризу у відносинах із Євросоюзом.
Забезпечимо підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.
Досягнемо безвізового режиму з країнами Євросоюзу, партнерства з Російською Федерацією.
Європейські цінності – це наші цінності.
 
Це Ваш шанс змінити Україну і Ваше життя!
Це Ваш шанс довести, що саме Ви визначаєте долю країни!
28 жовтня прийдіть на вибори!
Проголосуйте за себе!
Проголосуйте за Батьківщину!
 
 
Перший заступник Голови
Всеукраїнського обєднання «Батьківщина»                                      О.В. ТУРЧИНОВ
                                                   МП
 

<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net