Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
Мін‘юст оприлюднив перелік усіх структурних осередків політичних партій

Міністерство юстиції відкрило доступ до переліку зареєстрованих структурних осередків політичних партій України.

 

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, Мін’юст узагальнив в єдиній базі – Реєстрі політичних партій України - інформацію з окремих реєстрів, в тому числі регіональних, які містять відомості про політичні партії. Ведення таких реєстрів відповідно до Закону «Про політичні партії в Україні» здійснює Міністерство юстиції та його територіальні органи.

 

Таким чином, на сьогодні в Реєстрі політичних партій України, який раніше було відкрито для загального доступу на сайті Міністерства юстиції, можна також ознайомитися з інформацією про обласні, міські, районні організації та інші структурні утворення партій. Крім того, у відкритий Реєстр внесено інформацію про дату реєстрації та юридичні адреси усіх зареєстрованих партійних осередків.

 

Міністр нагадав, що згідно із законом «Про політичні партії в Україні» партії зобов’язані щорічно інформувати Міністерство юстиції України про обласні, міські, районні організації партії або інші структурні утворення, передбачені статутом партії. Політичні партії також зобов’язані інформувати Міністерство юстиції України про зміни назви, програми, статуту, керівних органів партії, їхньої адреси та місцезнаходження у тижневий строк після прийняття рішень з цих питань.

 

Обласні, міські та районні організації політичних партій можуть набувати статусу юридичної особи лише після реєстрації у відповідному органі юстиції. Первинні осередки політичної партії, яким статутом політичної партії не надається право юридичної особи, легалізують свою діяльність шляхом письмового повідомлення про утворення до відповідного органу юстиції Міністерства юстиції України в 10-денний строк з часу їх утворення.

 

Органи юстиції згідно із законом ведуть відповідні реєстри політичних партій та їхніх обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень, передбачених статутом партії.

 

 

За даними Міністерства юстиції України


<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA