Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
Стаття голови партії "Євротурбота"

Стаття голови Політичної партії „Євротурбота“

 

ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ, КРАЇНО!!!

Отже, перемога на виборах Президента України кандидата Януковича В.Ф. вже не викликає сумніву. Тлумачення сторони, що програла, про вибір Януковича тільки південним сходом України не відповідають дійсності, тому що навіть найбільш непримиренні в 2004 році до Януковича регіони голосували у 2010 році з великим відсотком за Януковича, хоча в цілому Янукович в цих регіонах і програв. Т.Ч., якщо в Центрі та Заході України не відторгали Януковича 18-30 відсотків, то такою ж міркою кажучи, на Лівобережжі та Півдні України 18 -30 відсотків не відторгали і Тимошенко.


Перемога Януковича цілком прогнозована і не ділить Україну на більшу чи меншу демократію, але показує шляхи виходу України зі штучного політичного розколу, покликаного нагнітати в умах українців війну проти Росії. Нагородження нацистських злочинців, які служили гітлерівській Німеччини, штучний розкол православної церкви з дрейфом православної України у бік католіцизму призвели Україну до душевного сприйняття народом ідеї захисту своєї Віри, свого менталітету, своєї культури і своїх людських прав жити у своєму культурному середовищі, а не в нав'язаному войовничому середовищі західноукраїнського патріотизму. Вибори 2010 року показали, що саме з цих мотивів голосували в Україні за Януковича і на сході, і на заході, і на півдні, і на півночі. Тому від Януковича зараз всі чекають негайних дій в бік зміни політичної та економічної ситуації в країні.


Яким шляхом може відбутися переформатування і перезавантаження влади, щоб отримати главі держави законні і конституційні права направляти розвиток держави в русло, обіцяне Януковичем перед виборами за його програмою? Перше, що він, найімовірніше, здійснить – це організація більшості у Парламенті під проводом його Партії Регіонів. В іншому випадку, Уряд і Президент будуть продовжувати діяти як під час перебування Ющенка, завдаючи непоправні збитки державі і народу.


Думаю, що на цьому тижні фракція блоку НУ-НС обере нового керівника фракції і більшістю голосів (а їх тепер за висловом Луценка 37 з 71) проголосує за вихід з коаліції, яка не має реальної більшості в парламенті, оскільки раніше 35 депутатів цієї фракції не підписували своє бажання входити в коаліцію.


Янукович отримав мандат від всієї України і має свою мету уникнути політичного розколу в Україні, тому організація такої коаліції за участю фракції НУ-НС для Януковича – найближче політичне завдання, щоб заспокоїти населення західної та центральної України, яке голосувало в більшості проти Януковича. Янукович, звичайно ж, розуміє, що лідер НУ-НС, екс-президент Ющенко – це суто ідейний його антипод, але цілком прогнозований, який набагато менше несе небезпеки через авантюрні політичні проекти. Тому Президенту Януковичу вигідно штучно перенаправити протестний електорат у майбутньому на плечі Віктора Ющенка, тим самим відвести БЮТ і саму Тимошенко взагалі від чільної ролі в публічній політиці.


Для Ющенка зараз немає інтересу не йти на тимчасові угоди з Януковичем, бо нові парламентські вибори можуть принести Ющенкові в Парламенті значно менше місць, ніж зараз –37 депутатів, про які говорив Луценко. Продовжувати бути в Юліній коаліції і не отримувати жодних дивідендів для Ющенка зараз не має сенсу. Ющенко спробує виграти час, щоб зібрати якомога більше соратників для нових парламентських виборів, але ці вибори відтягнути. Саме, виходячи з таких міркувань, команда Ющенка в парламенті отримує карт-бланш у новій коаліції і кожен з 37 зберігає своє депутатське місце, яке коштує не дешево. Крім того, що залишилися у фракції НС-НУ сателіти Юлі в числі менше половини – 34 голови, зможуть поступово повертатися до Ющенка і, пройшовши такий шлях, фракція НС-НУ зможе цілком гідно на нових парламентських виборах набрати свої 5-6 відсотків, а це ті ж 35-37 депутатів.


Отже, після переформатування фракції НС-НУ з більшістю в 37 депутатів, ця фракція виходить з чинної Юліної коаліції і в той же день організовується нова Антикризова коаліція з фракціями НУ-НС –71 депутат, ПР – 172 депутата, Литвин – 20 депутатів, комуністи – 27 депутатів = 290 депутатів, з яких можуть не голосувати 34 депутата від НУ-НС за проекти коаліції і Президента. Тобто реально залишається 256. При цьому Комуністи можуть навіть не входити в коаліцію, якщо поставлять такі умови від НС-НУ, але буде домовленість у них з Януковичем голосувати як коаліціанти, з відшкодуванням їм певних посад у виконавчій владі. Литвин обов'язково приєднається до нової коаліції без будь-яких посад, оскільки нові вибори його залишать негайно за бортом публічної діяльності.


Далі події розгортатимуться стрімко і не виключено, що Янукович подасть прізвище Тігіпка на посаду Прем'єр-міністра. Вигода для ПР в тимчасовій антикризовій коаліції не відповідати за Кабмін – очевидна. Потрібно буде проводити серйозний аудит з числа зарубіжних фахівців по витратах і позиках уряду Тимошенко, та міжнародний аудит, можливо, визначить, що величезну частину (мільярди доларів) не зможе знайти в бюджетному застосуванні. Необхідно буде приймати новим урядом і новим Генеральним Прокурором непопулярні рішення, в тому числі і про порушення кримінальних справ Генеральною Прокуратурою на посадових осіб (адже Пинзеник не просто так втік від небезпеки бути засудженим). Тігіпко в цій тимчасовій коаліції і працюючи Прем'єром зможе посилити свої позиції при призначенні перевиборів до Парламенту і повністю займе нішу Юлії Володимирівни Тимошенко. Країна зможе повернутися до прагматичних, але добросусідських відносин з Росією і Європою, та зможе організувати Консорціум 3-х: Європа – споживач, Україна – транзитер, Росія – продавець. І тоді за рахунок 51% акцій у консорціумі української сторони та європейської ціни на прокачування Україна зможе з реальних доходів консорціуму, а не позик «Нафтогазу України» купувати газ для населення, який, по суті, буде безкоштовним для України, бо витрати на обслуговування магістралі і щорічну закупівлю технічного газу влітку у величезних кількостях (23-30 мільярдів кубів) буде брати на себе Консорціум. Для промислових підприємств та населення, придбаний в Росії газ без посередників, може бути як і в 2004 році без ПДВ, а це на 20% дешевше. Крім того, при вступі України до Єдиного економічного простору і створення однакових конкурентних умов для підприємств України та підприємств Росії, Білорусії, Казахстану, ціни на енергоносії у всіх країнах ЄЕП будуть однакові, а значить для українських товаровиробників російський «Газпром» зобов'язаний їх буде зменшити. Але ж це і є реальний початок виходу з економічної кризи України за рахунок прибуткової роботи підприємств, збільшення наповнення дохідної частини бюджету через збільшення податків з працюючих підприємств, підвищення зарплат і наповнення пенсійного фонду. Таким чином, не позикові кошти, які так і не дійшли до реального сектора економіки і не наповнили нашу скарбницю, вирішують проблеми подолання економічної кризи, а протекція уряду на зменшення в собівартості товарів і послуг енергетичної складової, яка зараз непомірно велика для української економіки. Вирішити таку проблему для Януковича – цілком посильна задача. Країна в очікуванні тих змін, про які я говорив вище. Щасливої дороги, країно!!!


8 лютого 2010 року

Голова Партії «ЄВРОТУРБОТА»,
доктор філософії Станіслав Селіванов
 
 

 

Публікується у якості новини. За інформацією Політичної партії „Євротурбота“

<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA