Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
Відкритий лист партії "Євротурбота" до пані Катерини Ющенко

Відкритий лист Політичної партії „Євротурбота“

 

Лист до шановної першої леді України – пані Катерини Ющенко

     Наостанок своєї каденції Ющенко визнав, що як не кажуть багато солодких слів про помаранчеві дослідництва над українцями, та все ж народ України вимирає. У владі, там нагорі, ніхто навіть не хоче розуміти, що не тільки дорослих, але і дітей держава не може лікувати – і гинуть хворі діти без нагляду медицини, а їх батьки від інсультів, бо не мають грошей спасти своїх дітей, хоча в інших країнах такі хвороби дітей лікуються. Адже навіщо ми утворювали свою державу – щоб ми працювали і не віддавали більшість свого прибутку у Москву, і українці були б заможнішими та більш захищеними, а вийшло все навпаки, бо весь прибуток держави йде через оборудки на офшорні рахунки тих, хто при владі та тих, хто з владою ділиться.
     Президент Ющенко казав, що його жінка Катерина Ющенко багато читає коментарів у Інеті, так от мені хотілося б звернутися до неї, аби вона донесла до свого чоловіка, що слово «нація», про яку багато каже наш президент має інше значення. Нація – це спільнота національностей і етносів, об’єднаних у єдину державу, що мають загальну територію (країну), а от вже національність та етнос – це те, про що говорив Ющенко у своєму виступі – це історично сформована у певних природно-історичних умовах і обставинах стійка спільність людей, що володіють спільними рисами і мовою та стабільними особливостями культури, психологічним складом, що володіють спільними генетичними властивостями, спільною духовністю, а також самосвідомістю, тобто усвідомленням своєї єдності і відзнаки від інших подібних спільнот, яка має бути сприйнята іншими етносами та національностями. В українців завжди була країна (місцевість), але державу ми утворили тільки в 1991 році , тому на теренах країни України існувала українська національність, а зараз на теренах країни України створена держава із своєю українською багатонаціональною нацією.
     Шановна перша леді України, Ваш чоловік помиляється у головному – держава об’єднує національності, народності в єдину націю. В цивілізованих демократичних державах світу не може титульна національність створювати експансію своєї культури, мови над іншими національностями, народностями та етносами у державі. Взагалі, нація творить державу для своїх потреб, при цьому сама нація розуміється як «суперетнос», тобто безліч взаємозалежних народів, національностей, народностей, етносів, що відносяться один до одного з позитивною компліментарністю.
     Нація - у міжнародному праві є синонімом держави, але не української національності.
     Шановна пані Катерино, скажіть, а як у вас взагалі виник в душі український патріотизм, коли ви не жили в Україні? І це питання не провокаційне, адже виникнення патріотизму і самосвідомості зв'язується із відчуттями , властивими людському зародкові з до свідомим відчуттям власного існування. Дитина чує ще в череві матері її голос, відчуває її емоції і в перші ж дні після народження із дотиком материнського тепла і ніжного голосу сприймає мелодію материнської мови як споріднену субстанцію. Пізніше, коли починаються процеси диференціації зовнішніх і внутрішніх відчуттів, із суб'єктивним відділенням дитини від матері, мова матері є і усвідомленням поступової фізичної незалежності від матері, але і механізмом для самозахисту дитини від середовища. Тобто саме мова матері, а не батька і середовища для дитини є рідною і через мовне спілкування рідною мовою дитина формується як особистість і через рідну мову формує свій інтелект і свідомість та здатність до засвоєння чужої точки зору й моральних оцінок щодо самого себе в середовищі. Слова президента, що в державі Україна рідною мовою повинна бути українська – це порушення прав людини. Адже, навіть не сутність материнського молока в шлунку формує рідну мову , а мовні процеси спілкування матері і дитини як в зародкові, так і після народження. Ваша мати спілкувалася із Вами українською, тому і рідна мова для Вас – українська. А моя мати, теж українка, але говорила на російській мові – то для мене назавжди російська мова буде рідною, де б я не жив: чи в Москві, чи в Лондоні, чи в Києві. Прикладом такої тези є рідна російська мова багатьох євреїв, що проживають зараз в Ізраїлі, чи в Америці, а також майже три покоління американської і канадської українських діаспор.
     Що ми – українська нація бачимо в ідеях-фікс Ющенка – це те, що для нього український етнос або українська національність головніша за багатоетнічну, багатонаціональну українську націю. Крім цього реально простежується настирлива думка про особливий статус українця з українською національністю з приниженням інших українців , нібито через те, що вони мають навіть душу збиткову. Озлобленість на всіх інакомислячих і психічне націоналістичне сприйняття власної переваги над іншими національностями в Україні вражає і прекрасно показує європейському суспільству на загрозу безпеки Європи. Адже таких керманичів вона вже бачила і боїться повторення історії. Це була головна помилка Ющенка на посаді Президента України, тому уся світова єврейська спільнота та європейська – не підтримують зараз Ющенка, вже не кажучи про українську націю, що об’єднує саме національності в державі Україна. Ющенко був президентом тільки для певної частини українців, яких і зараз протипоставляє всьому українському народові (нації).
     Любов етнічних українців до своєї історичної землі – це, як любов до своєї матері, адже дійсно ця земля породила нашу славетну українську національність. Але на території України проживали інші етноси, інші національності. У цих людей діти, онуки, правнуки народилися на цій території і мають право мати, як частку нашої української землі, так і інші громадянські права. Взагалі ми всі кому за вісімнадцять народилися в іншій державі і всі разом із різними національностями, що проживають разом із українцями отримали українське громадянство – і це було вперше за всю історію існування української землі, бо саме вперше весь світ визнав і існування української держави і країни Україна. Тобто, вислів Президента "Україна для українців" не коректний. Не коректний і вислів: "Україна для всіх, хто любить український народ, українську мову та українську землю". Адже кримський татарин живе на своїй історичній землі і любить її не як українську землю, а росіянин, що живе на сході, півдні, чи в Криму живе теж на своїй історичній землі, яку саме його національність здобувала в історичних битвах, або освоювала на славу своєї національності, свого народу.
     Щодо того, що завдяки, так званим, «ідейним» протистоянням Ющенка із насильницькою українізацією привели до влади силу, яка довела Україну до повного зубожіння – то абсолютна більшість здорово мислячих людей з Президентом згодні! І першій леді, і Президенту зрозуміла різниця між Тимошенко і Януковичем? Одна зі своєю командою працює з імпортом, відкриваючи кордон до рівня нерентабельності українських товаровиробників, інший працює в реальному секторі економіки і всі їх з Ахметовим підприємства – товаровиробники, які вимагають протекції влади в їх розвитку. Звідси висновок, народу треба зростання ВВП, звідси зростання зарплат, пенсій, поповнення бюджету на медицину, освіту, на сільське господарство для зменшення ціни продуктів харчування. Саме для товаровиробників потрібна фінансова стабільність і прагнення влади в отриманні підприємствами більш дешевих енергоресурсів, а от для Тимошенко все навпаки, її інтерес в оборудках на імпорт цукру, польського м'яса, турецьких овочів, польських та китайських грибів та яблук, китайської риби з льодом і імпортного сухого молока. В ковбасах соя, папір і кістки, огірки солоні з Індії і т.д. Загубила Тимошенко і село, і переробну промисловість, і хімічну, і скловиробника, і навіть виробників мила, оскільки підприємства платять за газ у два рази більше, ніж білоруси та росіяни і тому для українських товаровиробників неподолана конкуренція. У той же час за газ платимо світову ціну, а за транзит тільки намічається пів ціни, а було в 2009 році 1 / 3 світової. То що ж має нація від експлуатації газотранспортної мережі України, яку Тимошенко назвала «все, що залишилось загальнонародного в Україні»? А Нічого, тільки збитки від експлуатації компанією «Нафтогаз України», які дотуються із бюджету замість витрат на медицину, армію, освіту, сільське виробництво.
     От і спитайте самі себе, шановна пані Катерино, навіщо народові збитковий президент і збитковий уряд? При Януковичі зростання ВВП було 12,6% - зараз отримали в мінусі -15% і це без урахування зростання зовнішніх боргів за 2 роки в 2 рази. Щоб досягти рівень 2007 року – треба 5 років при 2-3 процентному щорічному зростанні ВВП.
     За Януковичем, як і за будь-яким політиком потрібно дивитися і країна повинна мати потужну опозицію, але Янукович буде працювати на розвиток наших підприємств, а не витягувати з народу депозити і віддавати їх імпортерам, створюючи і робочі місця, і поповнення бюджету податками не для України, а для зарубіжжя!

     Ще не вмерла Україна, хоч ледь-ледь конає
     Гірше ляха усі влади її розтинають.
     Вже знайшлася ота сила – ворогів любити
     Та з свинячими харчами пійло зради пити.
     Нема щастя, нема й волі у рідному краї.
     Не цураються чужого "демократи" з Раю.

     Так, шановна пані Катерино, Ви живете у Раю, а ми у пеклі варимось за Ваші «демократичні» перетворення. Країна потребує реформ, а не ідеологічних догм, а Ваш чоловік навіть у передвиборних своїх виступах сповідує мовні переваги своєї національності замість того, щоб ставити поперед воза коня розбудови економічного розвитку держави для поліпшення долі українського народу, тобто всієї нації, бо нація – це народ, а не національна якась його частина.

     Із щирим до Вас співчуттям,

     Станіслав Селіванов – голова партії «ЄВРОТУРБОТА», доктор філософії.

 

 

Публікується у якості новини. За інформацією Політичної партії „Євротурбота“


<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA