Центр политической информации «ДАТА»




Кількість партій, які заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу, збільшилась до 11 архив

Міністерство юстиції засвідчило копію статуту та свідоцтва про реєстрацію ще одній партії, яка заявила про намір стати суб’єктом виборчого процесу на чергових виборах Президента України - Молодіжній партії України (керівник Ганна Федорченко). Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук.

Таким чином, зазначив Міністр, кількість партій, які заявили про намір брати участь у чергових виборах Президента України, протягом перших 10 днів виборчого процесу збільшилася до 11. Серед них Партія "Справедливість", Комуністична партія України, Соціал-демократична партія України, Політична партія "Союз Лівих Сил", Народна партія, Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Партія регіонів, Всеукраїнське об’єднання "Свобода", Українська народна партія, Соціалістична партія України.

Міністр також повідомив, що наразі на розгляді в Міністерстві юстиції знаходяться документи Слов’янської партії.

Як повідомлялося виборчий процес чергових виборів Президента України розпочався 19 жовтня 2009 року відповідно до частини третьої статті 17 Закону України «Про вибори Президента України» та постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів Президента України» від 23 червня 2009 року №1535-VI.

Відповідно до статтей 45 та 51 Закону України «Про вибори Президента України», до повідомлення про утворення виборчого блоку та для реєстрації кандидата на пост Президента України до Центральної виборчої комісії мають бути подані, зокрема, копії свідоцтва про реєстрацію партії (або партій, що входять до блоку) та її статуту (статутів партій, що входять до блоку), засвідчені безоплатно Міністерством юстиції України після початку виборчого процесу.

 

За даними Міністерства юстиції України 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net