Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
Ще три партії заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу на чергових виборах Президента України

Міністерство юстиції засвідчило копії статутів та свідоцтв ще трьом партіям, які заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу на чергових виборах Президента України - Всеукраїнському об’єднанню "Свобода" (керівник Олег Тягнибок); Українській народній партії (керівник Юрій Костенко); Соціалістичній партії України (керівник Олександр Мороз). Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук.

Таким чином, зазначив Міністр юстиції, протягом першого тижня виборчого процесу засвідченні копії статутів та свідоцтв видано 10 партіям, які заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу на чергових виборах Президента України. Це також «Союз Лівих Сил» (керівник Василь Волга), Партія «Справедливість» (керівник Станіслав Ніколаєнко), Комуністична партія України (керівник Петро Симоненко), Соціал-Демократична партія України (об’єднана) (керівник Юрій Загородній), Народна партія (керівник Володимир Литвин), Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (керівник Юлія Тимошенко) та Партія регіонів (керівник Віктор Янукович).

Наразі на розгляді в Міністерстві юстиції знаходяться документи Молодіжної партії України.

Як повідомлялося виборчий процес чергових виборів Президента України розпочався 19 жовтня 2009 року відповідно до частини третьої статті 17 Закону України «Про вибори Президента України» та постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів Президента України» від 23 червня 2009 року №1535-VI.

Відповідно до статтей 45 та 51 Закону України «Про вибори Президента України», до повідомлення про утворення виборчого блоку та для реєстрації кандидата на пост Президента України до Центральної виборчої комісії мають бути подані, зокрема, копії свідоцтва про реєстрацію партії (або партій, що входять до блоку) та її статуту (статутів партій, що входять до блоку), засвідчені безоплатно Міністерством юстиції України після початку виборчого процесу.

 

За даними Міністерства юстиції України 

 


<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA