Центр политической информации «ДАТА»




Ще три партії отримали копії статутів та свідоцтв для участі у виборах Президента України архив

21 жовтня Міністерство юстиції засвідчило копії статутів та свідоцтв Народній партії (керівник Володимир Литвин), Всеукраїнському об’єднанню "Батьківщина" (керівник Юлія Тимошенко) та Партії регіонів (керівник Віктор Янукович). Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук.

Таким чином, зазначив Міністр юстиції, станом на ранок 22 жовтня засвідченні копії статутів та свідоцтв видано 7 партіям, які заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу на чергових виборах Президента України.

Крім того, повідомив Міністр юстиції, на розгляді в Міністерстві юстиції знаходяться документи ще 3 політичних партій, які заявили про намір стати суб’єктами виборчого процесу на чергових виборах Президента України - Молодіжної партії України (керівник Ганна Федорченко), Української народної партії (керівник Юрій Костенко) та Всеукраїнського об’єднання "Свобода" (керівник Олег Тягнибок).

Як повідомлялося, 19 жовтня, у перший день виборчого процесу, копії статутів та свідоцтв були видані політичній партії «Союз Лівих Сил» (керівник Василь Волга), Партії «Справедливість» (керівник Станіслав Ніколаєнко), Комуністичній партії України (керівник Петро Симоненко) та Соціал-Демократичній партії України (об’єднаній) (керівник Юрій Загородній).

Виборчий процес чергових виборів Президента України розпочався 19 жовтня 2009 року відповідно до частини третьої статті 17 Закону України «Про вибори Президента України» та постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів Президента України» від 23 червня 2009 року №1535-VI.

Відповідно до статтей 45 та 51 Закону України «Про вибори Президента України», до повідомлення про утворення виборчого блоку та для реєстрації кандидата на пост Президента України до Центральної виборчої комісії мають бути подані, зокрема, копії свідоцтва про реєстрацію партії (або партій, що входять до блоку) та її статуту (статутів партій, що входять до блоку), засвідчені безоплатно Міністерством юстиції України після початку виборчого процесу.

 

За даними Міністерства юстиції України 


<<назад

Сайт работает на BCMS при поддержке https://studiobrand.net