Центр политической информации "Дата"
WWW.DA-TA.COM.UA
   «»
Роз‘яснення щодо визнання свідоцтва партії «РОДИНА» таким, що втратило чинність

У зв’язку з некоректними трактуваннями у засобах масової інформації рішення Міністерства юстиції України від 02.09.2009 №1581/5 «Про скасування наказу Міністерства юстиції України від 02.10.2008 №1672/5» щодо Прогресивно-демократичної партії України (колишня назва – Партія «РОДИНА»), Міністерство юстиції України повідомляє наступне:
Міністерство юстиції України не має повноважень своїми рішеннями забороняти політичну партію чи анульовувати реєстраційне свідоцтво політичної партії. Заборона політичної партії та анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії, що має наслідком припинення діяльності політичної партії, розпуск її керівних органів, обласних, міських, районних організацій і первинних осередків та інших статутних утворень політичної партії, припинення членства в політичній партії, це санкції, які згідно з Законом України «Про політичні партії в Україні» та Кодексом адміністративного судочинства застосовуються виключно судом.


02.09.2009 Мін’юстом видано наказ, яким скасовано власне рішення від 02.10.2008 щодо згаданої Партії та визнано нечинним свідоцтво, видане політичній партії, що містило змінену назву та юридичну адресу.


Рішення від 02.10.2008 про зміну назви на Партія «РОДИНА», керівника та юридичної адреси приймалося Міністерством юстиції виключно на підставі заяви самої Партії та поданих документів, що носили повідомний характер. Наказом Міністерства була взята до відома інформація про внесення змін до статутних документів та у складі керівних органів Прогресивно-демократичної партії України.


Скасування наказу Міністерства від 02.10.2008 №1672/5 стало результатом перевірки правомочності сьомого (позачергового) з’їзду Партії від 20.08.2008, яка проводилася за участю територіальних органів юстиції відповідно до звернення Служби безпеки України. Як уже повідомлялося, Міністерством юстиції була визнана неправомочність з’їзду Партії та відсутність кворуму повноважних делегатів.
В результаті, на сьогодні відновлено назву - Прогресивно-демократична партія України, керівника та юридичну адресу Партії, яка існувала до сьомого (позачергового) з’їзду від 20.08.2008 року.

 

За даними Міністерства юстиції України 


<<назад
Центр политической информации "Дата"
info@da-ta.com.ua
WWW.DA-TA.COM.UA